Bemutatkozás

A Társasházak Veszprémi Egyesülete (TVE) korábban Veszprém Városi Társasházak Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete 1998-ban alakult 15 tahggal, az önkormányzati és honvédségi tulajdonú panelházak tömeges privatizációja idején. Működési köre az érdekvédelem. A vezetőség Molnár János elnök, Bodanitz Anna ügyvezető elnök, Czencz Sándorné gazdasági munkatárs voltak.

Megalakulásakor az volt a cél, hogy segítse a panelházak újdonsült és tájékozatlan tulajdonosait, több ezer veszprémi polgárt, hogy a kezelésébe adott, leromlott állapotú, de mégis hatalmas nemzeti vagyont képviselő lakóépületeket megóvja a pusztulástól és érdekképviselettel, szervezéssel, tapasztalatcserével segítse a tulajdonostársakat új feladataik, az épületek üzemeltetése, állagmegóvása megismerésében.

Az egyesület célja, hogy segítse a közös képviselőket, társasház kezelőket, hogy  a feladatukat a törvényi előírások betartásával az energia megtakarítás és környezetvédelem figyelembevételével és a tulajdonosok megelégedésére végezzék. A céljaink megvalósítása érdekében tájékoztatókat adunk ki,  ingyenes előadásokat tartunk, aktuális témákból fórumokat rendezünk és szakmai  tanácsadással állunk  a tulajdonosok és közös képviselők rendelkezésére .

Egyesületünk tagja a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének (TTOE). Elnökünk a TTOE etikai bizottságának elnöke.

Az elnökség díjazás nélkül látja el feladatát. A programjainkat alapvetően a tagdíjból finanszírozzuk.

 

Az Egyesület célja ma is:

- Közhasznú tevékenységként tanácsadással, rendszeres tájékoztatókkal, oktatásokkal, kiadványokkal segíteni tagjait, hogy tevékenységüket a jogszabályok szerint lássák el és a társasházak tulajdonostársaiban a tulajdonosi szemléletet kialakítsák.

- Segíteni a társasházak közös képviselőit és a társasház kezelőket a környezetvédelmi feladatok ellátásában, lakókörnyezetük megóvásában, környezetük szépítésében.

- Képviselni a társasházakat, az ott lakó tulajdonosok érdekeit.

- Előadások, fórumok szervezésével segíteni a közös képviselőket és a tulajdonostársakat a társasházakat érintő információkhoz jutásban.

- Kapcsolatot létesíteni hasonló célú városi, megyei és országos hatáskörű civil szervezetekkel.

- Segíteni a társasházakat pályázatok elkészítésében.

- A társasházkezeléssel kapcsolatos tapasztalatok közkinccsé tétele.